Vegan chocolade tulband zonder suiker….

Suus - Food Bandits Uncategorized

“Ordinarily, I go to the woods alone, with not a single
friend, for they are all smilers and talkers and therefore
unsuitable.
I don’t really want to be witnessed talking to the catbirds
or hugging the old black oak tree. I have my way of
praying, as you no doubt have yours.
Besides, when I am alone I can become invisible. I can sit
on the top of a dune as motionless as an uprise of weeds,
until the foxes run by unconcerned. I can hear the almost
unhearable sound of the roses singing.
If you have ever gone to the woods with me, I must love

you very much.” – Mary Oliver

Deze tulband is ‘something’, echt waar.Het is de meest fluweelachtige cake die ik ooit heb gegeten. Zo zacht en door de welvingen bovenop af en toe een korstje met een luchtigheid binnenin. Niet te zoet en dus een ideale afsluiter van een fijne paasbrunch.
Deze tulband is veganistisch en zonder suiker.
Ingrediënten:
– 40 g amandelbloem
– 100 g speltbloem
– 2 eetlepels arrowroot (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
– 25 g rauwe cacaopoeder ( plus wat extra om de vorm mee te bestrooien)
– 1 theelepel baking soda
– flinke snuf zout
– 4 eetlepels rijstsiroop ( je kun ook evt. honing doen dan is het niet meer vegan)
– 1 theelepel vanille extract
– 75 ml olijfolie ( goede kwaliteit)
– 260 ml heet water
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een tulbandvorm in met kokosboter en bepoeder met rauwe cacao. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg het zout als laatste toe. Voeg dan alle natte ingrediënten toe met als laatste het hete water die je al roerende toevoegt voor een luchtige beslag.

Het beslag is erg vochtig dus schrik niet, het gaat goed. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de tulband in ongeveer 45 minuten gaar of totdat een satéprikker er droog uitkomt. Laat afkoelen en keer om. Geniet.

En heb je nu geen zin in zelf een Paasbrunch te maken of wil je ’s middags lekker vieren dat je de volgende dag een extra dag vrij bent. Kom dan naar de markt. We zijn er eerste paasdag en dit keer zelfs tot 20:00. Wordt er lekker voor je gekookt. We zien je graag dan!


Geschreven door
Suus - Food Bandits

Suus - Food Bandits

On Food Bandits we cook recipes that don’t use gluten, dairy or refined sugar. Breakfast is our favourite meal so you’ll find lots of delicious ways to kick start your day. And since we’re both a sucker for sweets, we share plenty of baking recipes to complement your coffee.